Käopesa lugu elas Facebookis kirglikku elu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See väike poiss kasvab Käopesa asenduskodus ja ootab südameoperatsiooni. Pildil koos füsioterapeudi Lea Zirkiga.
See väike poiss kasvab Käopesa asenduskodus ja ootab südameoperatsiooni. Pildil koos füsioterapeudi Lea Zirkiga. Foto: Margus Ansu

Tartu perekodu Käopesa juhataja Sirli Peterson tänab veelkord kõiki inimesi, kes märkasid 2. märtsil Tartu Postimehes ilmunud lugu «Käopesa neli last vajavad hingamiseks annetajate abi».

Artikkel elas eriti kirglikku elu Käopesa Facebooki leheküljel. Seda luges 17 547 inimest, seda jagati 1772 korda ning meeldib-nupule vajutas 334 inimest.

Ka sai Käopesa just märtsikuu esimese nädalaga endale 101 uut Facebooki sõpra. «See teeb terve riigikogu täis inimesi,» märkis Peterson.

Käopesa annetuskontole kogunes aga 13 649 eurot.

«Me saame selle raha eest osta nüüd kõik artiklis kirjeldatud abivahendid ehk nii pulssoksümeetri, hapnikukontsentraatori ja aspiraatori,» ütles Peterson. «Lisaks veel teisigi vajalikke asju nagu meditsiiniline kaal, pesemistool, sonditoidul laste automaatsed söötmisaparaadid ja mehhaanilised asendit muutvad voodid koos lamatiste vastaste madratsitega ning uued inhalaatorid.»

Lisaks on Käopesa saanud abivahendeid ka annetajatelt firmadelt Ankamedical ja Diamedica.

«Tänu artiklile on meie koostöö lastekliiniku arstidega saanud sisse uue hoo ning kliinikumi kaudu oleme saanud endale kaks jälgimismonitori,» lisas Peterson.

Oli veel üks väga südantsoojendav mõte ühelt koolinoorelt. Nimelt võttis Käopesaga ühendust Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane, kes ütles, et tal ei ole raha küll annetuse tegemiseks, aga ta tahaks aidata mõnd asenduskodus olevat last õppetöös.

«On suur rõõm ja hea tunne südames, et meil on nii palju pöidlahoidjad,» ütles Peterson liigutatult. «Kümneaastane poiss, kellest loos juttu oli, vajas just eile hädasti hapnikukontsentraatorit ning ma usun, et ta on just tänu sellele meie hulgas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles