Tartu noor mudellendur jõudis Soomes medalile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Nulk oma mudeli ja võidutrofeega Võistlusareeni taustal Soomes Pühajärve ääres.
Gerd Nulk oma mudeli ja võidutrofeega Võistlusareeni taustal Soomes Pühajärve ääres. Foto: Erakogu

Maailma karikavõistluste sari mudellennus vabalennu mudelitele algab Euroopas  traditsioooniliselt Soomes Pühajärve jääl. Sel korral oli põhjust poodiumile astuda ka Tartu mudellennuklubi esindajal.

Avavõistluseks oli rootslaste korraldatud Moose Cup, kus Tartu mudellennuklubi oli esindatud nelja sportlasega, neist kaks noort, teatas klubi liige Andres Lepp. Võistlustingimused olid head ja seetõttu läks võitja selgitamiseks vaja lisalende.

Tartlastele edukamaks kujunes purimudellennukite F1A võistlus noorte klassis, kus Gerd Nulk sooritas kõik viis arvestuslendu stabiilselt hästi ja kogus pronksmedalit vääriva punktisumma.

Võitjaks tuli rootslane R.Westerlund. Tuleb ära märkida, et Nulk oli võistluste nooremaid osalejaid, täpsustas Lepp.

Täiskasvanute arvestuses pidas samas mudeliklassis tulise lisavõistluse maha Tambet Lepp, kes suutis lisalendudes ligi kuueminutilise lennuajaga tagada 18 finalisti seas endale hinnatava kuuenda koha. Esikoht kuulus siin inglasele John Carterile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles