Lähtelt Vedule kolinud talitriatloni võitis Sander Linnus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Linnus.
Sander Linnus. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval väga soojaks muutunud ilm sundis korraldajaid viima Lähtel peetavad traditsioonilised talitriatloni Eesti meistrivõistlused üle Vedu terviseradadele, kus leidus veel suusatamiseks vajalikku lund.

Eesti Triatloni Liidu teatel läks meistritiitel teist aastat järjest Põlvamaalt pärit Sander Linnusele, kes läbis võistlustrassi 42 minuti ja 44 sekundiga. Võistlusdistantsi pikkus oli 14,7 km, mis koosnes 4,2 km vabatehnikas suusasõidust, 3 km jooksust ja 7,5 km rattaetapist.

Talitriatloni Eesti meistritiitlile oli stardi eel kolm põhilist favoriiti: suvistel triatlonivõistlustel silma paistnud Urmas Utar, Tartu maratoni nelikürituse võitja Allar Soo ning valitsev talitriatloni meister Sander Linnus.

Teiste eest kohe püüdmatult ära liikunud kolmik püsis enam-vähem koos kuni viimase osaala, murdmaasuusatamise alguseni. Sealt edasi saatis tugevama õigus juba Sander Linnust, kelle suusakiirusele ei suutnud vastata ka tänavuse Tartu maratoni 26. kohal lõpetanud Allar Soo.

Lõppajaga 42:44 ületaski esimesena finišijoone Linnus. Teisena finišeerus Soo ning kolmandana Utar. Kaotust võitjale kogunes mõlemal mehel enam kui pool minutit.

Parima naisena läbis võistlusraja Luise Puu ajaga 1:02:56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles