Eurotoetus jõuab ka oma jõul rajatud motokeskusse

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad Lange krossirajal.
Pildil 50cc 2. sõit.
Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad Lange krossirajal. Pildil 50cc 2. sõit. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Piirissaare külastuskeskuse ja Kallaste karavanipargi rajamine ning Alatskivi lossi lagunenud juustukeldri elustamine on vaid mõned näited projektidest, mis järgnevatel aastatel Tartumaal euroliidu toetuse abil teoks saavad.

Tartust kaugemale jäävad Tartumaa omavalitsused saavad maal tööhõive ja ettevõtluse edendamiseks mõeldud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 5 561 536 eurot, mis tuleb Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

Läinud kolmapäeval valisid Tartu maavalitsuse esindajad ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatus välja 19 projekti, millele soovitakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu toetust saada.

Pingereas teisel kohal on Haaslava vallas tegutsev Lange motokeskus, mille rajas selle omanik Lauri Roosiorg oma jõul ja sõprade abiga, toetusi pole ta saanud. «Olen püüdnud Tartu külje alla võistlema tuua võimalikult palju välismaa motosportlasi,» märkis Lauri Roosiorg. «Arvan, et olen nende kaudu piirkonda nii kitsamalt kui laiemalt suures ilmas tutvustanud ning konkurentsivõimelisemaks muutnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles