Galerii ja video: rahvatantsijate vägi kogunes suurele peole

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Annelinna spordimaja ees aga ka ümbruskonna tänavatel oli pühapäeval pea võimatu leida autole parkimiskohta – nii suur oli tantsijate seltskond ja publikuhuvi.

Tartumaa talvisele tantsupeole tulid kokku kõik maakonna rühmad, kinnitas peakorraldaja Tarmo Lillo. Viimasel hetkel kasvas osalejaskond pisut veelgi ning nahast pastlad tõmbas jalga 1530 tantsijat. «Eks see saal jääb meile pisut väikseks,» tunnistas Lillo vaadates jooksurajal tunglevaid tantsijaid ning publikumassi, kes hõivas iga viimsegi vaba istme.

Sisetingimustes ja Tartu linnas peeti tantsupidu esimest korda. Varasemad seitse korda on pidu peetud väljas ning seganud pole isegi lumi ega jää.

Et tänane päev on ka naistepäev, püütakse kõigi 24 etteastetega teha kummardus õrnema soo esindajaile. Nii päevase peaproovi kui õhtuse etenduse lõpetas naiste tants.

Õhtul antakse üle ka Helju Mikkeli rahvatantsupreemia ning kuulutatakse välja noore rahvantantsujuhi preemia laureaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles