Pirogovi platsil võib suvel taas napsu võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsi Tartus.
Pirogovi platsi Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, mille vastuvõtmisel võib Pirogovi platsil jälle lahjasid alkohoolseid jooke pruukida.

Eelnõu järgi määrab Tartu linn avalikuks kohaks, kus alkoholi tarbimine on 15. märtsist kuni 15. oktoobrini lubatud, Toome nõlva aluse jalgtee ja Ülikooli tänava vahelise tähistatud haljasala.

Seal oleks lubatud vähese etanoolisisaldusega ehk kuni 6 mahuprotsendiga alkohoolse joogi tarbimine.

Linn plaanib anda sellise loa korrakaitseseaduse alusel. Samasugune luba on seal varem kehtinud alkoholiseaduse alusel.

Tänavu 10. jaanuaril jõustusid korrakaitseseaduse muudatused, mis sätestasid avalikus kohas alkoholi või toidugruppi mittekuuluva joovet tekitava aine tarbimise üldise keelu ja juhud, millal avalikus kohas alkoholi tarbimine on lubatud.

Seaduse kohaselt võib kohalik omavalitsus määrata kindlaks avalikud kohad, kus on alkoholi tarbimine lubatud. Omavalitsus ei või lubada alkoholi tarbida kohas, kus seda loetakse korrakaitseseaduse kohaselt häirivaks. 

Kohad, kus kohalik omavalitsus lubab alkoholi tarvitada, peavad olema selgelt ja arusaadavalt tähistatud.

Pirogovi platsil on lubatud tarvitada vähese etanoolisisaldusega alkohoolseid jooke juba 14 aastat. Selle aja jooksul ei ole linnavalitsusele laekunud kirjalikke kaebusi, milles nõutaks selle tegevuse keelustamist.

Üksikud pöördumised on olnud läheduses tegutsevatelt toitlustusettevõtetelt, kes polnud rahul, et piknikukohas viibijad kasutavad nende tualetti. Nimetatud probleemi lahendamiseks on linnavalitsus igal aastal paigaldanud piknikukohta teisaldatava tualeti tasuta kasutamiseks. Tualeti paigaldab linn ka tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles