Üks auk kadus, teised jäid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Teisipäeval ajalehte pääsenud kõnniteeauk Riia mäel ei saanudki oma meediakuulsust kaua nautida – juba kolmapäeva õhtuks oli ta musta asfaldiga kaetud. Palju aastaid oli see süvend seal kõndijaid varitsenud, tõsi küll, viimastel nädalatel punakate kriipsukestega tähistatult. Kas tõesti olemegi astumas aukudeta olevikku?


Kahjuks pole veel põhjust hõisata, sest veteranaugule on aja jooksul tekkinud õige palju kaaslasi, nii et pikk jupp maad Digicopi äri ees ja sealt eemalgi meenutab pigem pilti Kuu kraatrilisest pinnast. Vähemalt üks neist aukudest on samuti tähistatud, kuid asfalti pole temale seekord jätkunud.

Augu kõrval auk on Tartus tavaline nähe, võiks nüüd Jaak Joala esitust matkides ironiseerida. Või tunnistada siiski linna tänavate eest vastutajate tagasihoidlikult väljendatud head tahet ning korrata kuulsa astronoomi ja filosoofi Galileo Galilei kreedot «Ta liigub siiski».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles