Tõstjate paremik koguneb Mellistesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
94. Eesti tõstemeistrivõistlustele kutsuv plakat.
94. Eesti tõstemeistrivõistlustele kutsuv plakat. Foto: Eesti Tõstespordi Liit

Sel laupäeval selgitatakse Melliste spordihoones välja need, kes tänavu väärt tõstmise Eesti meistrivõistluste medaleid.

Seekordsed, 94. Eesti meistrivõistlused tõstmises on märgilise tähendusega kogu Eesti olümpialiikumisele, sest tänavu möödub 95 aastat tõstja Alfred Neulandi Eesti esimesest olümpiakullast, rääkis Eesti Tõstespordi Liidu peasekretär Lydon Mürgimäe.

Põnevusega ootab mõõduvõtte ka Tartumaa SK Jõud, keda esindavatest sportlastest mitmed astuvad lahingusse medalite ja võimalike rebimis- ja tõukamisrekordite nimel.

Teiste seas näiteks kehakaalus kuni 77 kg Sander Loos ja Silver Zikaras, kehakaalus kuni 85 kg sätib end lahingusse Martin Lind. Tõenäoliselt pakub enim põnevust aga viimane võistlusgrupp, kus võistlustules on suured ja rasked mehed. Kehakaalus kuni 94 kg lähevad oma parimat andma Indrek Koppel ja Urmas Treier. Kehakaalus kuni 105 kg näitab SK Jõud esitõstja Andres Viksi, milleks ta võimeline on.

Viksi jaoks on ühtlasi tegu Euroopa meistrivõistluste peaprooviga. Üliraskekaalus asub tõstepõrandaid raputama Eesti tugevaim füüsikaõpetaja Riho Kägo.

Kõik huvilised on oodatud Eesti tugevaimatele tõstjatele kaasa elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles