Viis eralasteaeda tegutsevad kasutusloata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonuaia 66a maja kasutusotstarbe muutmine on jäänud peamiselt selle taha, et majale pääseb ligi vaid läbi naaberkruntide. Kohtuotsusega on krundile küll määratud servituut Oa tänava poolt, ent juurdepääsutee ning krundile viiv värav on siiani rajamata.
Kroonuaia 66a maja kasutusotstarbe muutmine on jäänud peamiselt selle taha, et majale pääseb ligi vaid läbi naaberkruntide. Kohtuotsusega on krundile küll määratud servituut Oa tänava poolt, ent juurdepääsutee ning krundile viiv värav on siiani rajamata. Foto: Kristjan Teedema

Karu lasteaia Kroonuaia tänava majaga seotud segadused lükkasid veerema lumepalli, tänu millele avastasid Tartu linnaametnikud, et veel neli eralasteaeda tegutsevad ruumides, millel puudub vajalik kasutusluba.

Veebruari keskel selgus, et Karu lasteaed tegutseb Kroonuaia 66a majas ilma koolieelse lasteasutuse ruumidele vajaliku kasutusloata. Ehitisregistri andmeil on tegu üksikelamuga, kus võiks küll pidada lastehoidu, kuid mitte lasteaeda.

Linna arhitektuuri ja ehituse osakonna ametnikud võtsid seepeale ette Tartu 15 eralasteaeda ja avastasid, et peale Kroonuaia tänava maja ei ole Karu lasteaial ka hoonete Lai 30 ja Tiigi 78 sobivat kasutusluba. Samas seisus on ka Teguri tänaval tegutsev eralasteaed Meie Mängurühm ning Annemõisa tänaval lasteaed Puhh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles