Mihhail Lotman: läksime võõrale karjamaale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman
Mihhail Lotman Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu nimekirja viies number Mihhail Lotman ütles peale seda, kui Tartu 11st valimisjaoskonnast olid selgunud üheksa jaoskonna tulemused, et erakonna häältesaagiga ei saa rahul olla.

Võrreldes teiste parteidega oli IRL kaotanud üle riigi kõige rohkem kohti ehk üheksa. Kui eelmistel riigikogu valimistel sai IRL Tartus 24,3% häältest, siis nüüd oli see 14,5%.  „Me kaotasime üsna kõvasti positsiooni. Samas on see tulemus keskmine, mitte katastroofiline,“ lausus Lotman.

Lotmani sõnul polnud ta rahul erakonna valimiskampaaniaga. „Tegelikult oli meil väga hea meeskond ja ma oleks oodanud teistsugust tulemust. Samas, kui ma vaatan seda valimiskampaaniat, siis hea, et niigi läks,“ kommenteeris Lotman.

„Kuidagi valed aktsendid olid ja ei jõudnud meie sõnum kohale. Võis arvata, et me oleme mingi maksureformi erakond. Me läksime võõrale karjamaale. See reform on iseenesest ok, aga meil on tegelikult täiesti teised tugevused. Näiteks rahvusriik, range positsiooni migratsiooni suhtes, eesti keel, traditsioonilised väärtused jne,“ loetles Lotman.

Uute tulijate, EKRE ja Vabaerakonna üle tundis aga Lotman head meelt. „Samas, kui räägitakse, et need on uued näod, siis tegelikult ma näen, et need on paljuski ikkagi vanad näod,“ lausus Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles