Eesti esisulgpallur liitus Triitoniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esisulgpallur Raul Must esindab augustikuu lõpust Tartu klubi Triiton.
Eesti esisulgpallur Raul Must esindab augustikuu lõpust Tartu klubi Triiton. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti parim sulgpallur Raul Must lõi hiljaaegu käed Eesti ja Tartu edukaima sulgpalliklubi Triitoniga. Päris tartlaseks hakkamist Must veel kaalub.


Leping kirjutati augusti lõpus alla Pariisis. «Me oleme juba ka varem teinud tihedat koostööd Triitoni juhi Mart Siliksaarega, nii et leping oli loogiline jätk,» räägib Must.

«Kasu on vastastikune,» kinnitab Siliksaar. Praegu Rootsis elav ja treeniv Must näeb Tartu Triitonis eelkõige klubi, kust talle võiks kasvada siinne sparringupartner.

Jätkab ka Bundesligas

«Mugavam on treenida Eestis kui pidevalt välismaal reisides,» ütleb ta, «aga kui ma käin välismaal võistlustel, toon ma sealt infot, kogemust tagasi. Ja tänu mulle on Triitoni andekamatel ehk lihtsam välismaale pääseda. Püüan aidata Triitonit võimalikult palju.»

Must aitab Tartu sulgpallil areneda, Tartu klubi toetab Musta majanduslikult ja soodsate treeningutingimustega.

22-aastane Must jätkab ka Saksamaal Bundesligas BV Gifhorni eest mängimist. See annab kõrgel tasemel võistluspraktikat ja toob raha sisse. Koduklubi Triitonit esindab ta Eesti võistlustel.
Must ütleb, et Tartu on igati meeldiv linn. Siliksaarega on nõu peetud ka tartlaseks hakkamise teemal. Kui Tartu linnal selleks huvi tekib.

Maailmaklassi sportlane

Pariisi MMil võitis Must 17. koha, hea saavutuse tegi ta ka viimasel EMil: 9 koht näitab, et tegu on maailmaklassi sportlasega. Praegu on ta maailma reitingus kõrgel 43. kohal.

«Raulist eespool ei ole ühtegi endise Nõukogude Liidu sulgpallurit,» tunnustab Silik-saar, «see tähendab, et ta on nagu Nõukogude Liidu meister. Vanasti oli see nii kõva sõna, mille eest anti kolmetoaline korter ja Volga.» Mustast pole eespool ka ühtegi rootslast ega soomlast.

Eesmärgid on Mustal kõrged. 2008. aasta Pekingi OMil oli eesmärgiks kvalifitseeruda, kuid Londonis sihib ta juba medalit. «Mu parimad olümpiamängud tulevad kindlasti 2016. aastal Rio de Janeiros,» ütleb Must.

150 miljonit harrastusmängijat näitab, et sulgpall on maailmas hinnatud spordiala. Populaarne ja edukas on see Tartus. Tartu ja Nõo sulgpalliklubides treenib kokku ligi 500 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles