Maarjalaadal löövad kauba letti vähemalt 300 kauplejat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus tuleb taas maarjalaat.
Tartus tuleb taas maarjalaat. Foto: Sille Annuk

Sel laupäeval peetakse Tartu kesklinnas traditsioonilist maarjalaata, kus kaubeldakse sügisandide, mee, leiva ja muu talukaubaga. Osta saab istikuid ja käsitööd.


Juba tosin aastat septembri teisel laupäeval peetav maarjalaat on kauplejate seas populaarne. «Tung on suur. Kõikvõimaliku kauba pakkujaid oleks väga palju, kuid laadale ootame siiski eelkõige sügislaada temaatikaga sobiva kauba pakkujaid,» märkis pressiteate vahendusel Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Nagu viimastel aastatel tavaks, tuleb tänavugi kauplejaid 300 ringis. «Ega rohkem ei suudaks me ära mahutadagi,» tõdes Tensing. Tema hinnangul põhjustab kauplejate suurt tungi seegi, et Tartu linnavalitsuse korraldatud kevad- ja sügislaatadel kauplemise eest tasu ei nõuta.

Tartu raekoja platsil ja Küüni tänaval peetavalt sügislaadalt saab osta värsket kodumaist aed- ja puuvilja, istikuid, mett ja muud talukaupa. «Meemüüjaid on meil tänavu nii palju, et saame ühest Küüni tänava lõigust teha meetänava.» Kesisele puuvilja saagiaastale vaatamata saab Maarjalaadalt osta ka õunu-ploome ja teisi puuvilju.

Laadakorraldajate põhimure on tänavu seotud käimasoleva Küüni tänava remondiga, mis muudab laadaliste elu mõnevõrra ebamugavamaks. Kauplejatel ja külastajatel palutakse olla tähelepanelikud ning arvestada võimalike takistustega.

Laata peetakse Tartu Raekoja platsil ja Küüni tänaval eeloleval laupäeval kell 10-17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles