Väärikate ülikool osutus üllatavalt popiks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kokku 245 õppurit, kelle keskmine vanus on 70 aastat, alustavad täna Tartus õppeaastat väärikate ülikoolis.


Väärikate ülikooli projektijuhi Karmel Talli sõnul on programm osutunud väga populaarseks. «Kokku saame vastu võtta 250 inimest, kuid tahtjaid oli rohkem. Mõned siiski loobusid ja nüüd on nimekirjas 245 inimest,» rääkis Tall.

Kuna kõigile soovijaile kohti ei jätkunud, avaneb uus võimalus oma nimi loengutele kirja panna juba detsembris.

Kursuslasi on kõige rohkem Tartust ja Tartumaalt, kuid ka Tallinnast ja Harjumaalt, Viljandimaalt ning Võrumaalt. Väärikate ülikool, nagu nimigi ütleb, on mõeldud inimestele, kel vanust 50 aastat ja rohkem. Vanim osaleja on aga näiteks 87-aastane.

Sügissemestri programmi kuulub kaheksa loengut erinevatel aktuaalsetel ning kultuurilistel teemadel. Lisaks toimub pikem saksa keele ja kultuuri kursus, kus osalemise eelduseks on mõningane saksa keele oskus.

Uue programmiga jätkatakse kevadsemestril ning edaspidi on plaan laieneda ka teistesse regioonidesse. Talli sõnul eelkõige neisse piirkondadesse, kus Tartu Ülikoolil on olemas oma kolledž. «Pärnus on väärikate ülikool juba olemas. 2011. aastast pakutakse loenguid ka Tallinnas.» Edasi on plaanis laieneda ka näiteks Narva, Jõhvi ning teistessegi paikadesse, kuid laienemine sõltub eelkõige ressurssidest, märkis Tall.

Väärikate ülikooli kutsus Tartu Ülikool ellu, et reageerida paindlikult ühiskonna muutustele ning pakkuda täiendusõpet erinevatele sihtrühmadele. Loengud ja kursused on osalejatele tasuta.

Avaaktuse peab väärikate ülikool täna kell 13 Tartu Ülikooli aulas. Loengud hakkavad aga toimuma haridus- ja teadusministeeriumi suures saalis (Munga 18).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles