Tartlased on Mariupoli toetanud rohkem kui 31 000 euroga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna eraldatud 10 000 euro eest ostetud ravimid ja meditsiinitarvikud jõudsid Mariupoli haiglatesse kohale veebruari esimesel nädalal.
Tartu linna eraldatud 10 000 euro eest ostetud ravimid ja meditsiinitarvikud jõudsid Mariupoli haiglatesse kohale veebruari esimesel nädalal. Foto: Erakogu foto

Tartu linnavalitsuse üleskutse peale toetada Ida-Ukraina sõjapiirkonnas elavaid puudust kannatavaid inimesi tegi sel nädalal seni suurima annetuse Tartu Salemi Baptistikogudus 10 470 euroga.

Kokku on Tartus kogunenud 21 619 eraisikute ja organisatsioonide annetusi, millele lisandub ka jaanuari lõpus Tartu linna poolt eraldatud 10 000 eurot, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Tartu linnapea Urmas Klaas tänas kõiki tartlasi ja Tartu sõpru, kes üleskutsele reageerisid. «Me oleme andnud abikäe ja meie abi on Ukrainasse kohale jõudnud. Sellest on saanud tuge sajad haavatud, haiglad ja perekonnad.»

Annetatud raha eest ostetakse Ukraina sõjapiirkonnas elavatele inimestele toidupakke ning Mariupoli haiglatele meditsiinivahendeid. Veebruari alguses toimetas MTÜ Eesti Pagulasabi juba neljale Mariupoli haiglale 10 777 euro Tartu linna abiraha eest vajalikke ravimeid ja meditsiinitehnikat.

Annetusi saab jätkuvalt teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017 või veebilehel http://www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi. Annetust tehes märkida selgituseks: ANNETUS Tartult Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles