Saadjärve uisumaraton jääb siiski ära

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui paar päeva tagasi oli Saadjärve uisumaratoni rada väga konarlik, siis praegu lainetab sellel vesi ja rada on uisutamiseks liiga pehme.
Kui paar päeva tagasi oli Saadjärve uisumaratoni rada väga konarlik, siis praegu lainetab sellel vesi ja rada on uisutamiseks liiga pehme. Foto: Kristjan Teedema

Jääle tekkinud vesi ning plusskraadidega üha pehmemaks muutuv rada on põhjuseks, miks Saadjärve esimese uisumaratoni korraldajad olid sunnitud võtma täna raske südamega vastu otsuse jätta uisusõit ära.

Maratoni peakorraldaja Tartumaa spordiliidu juht Lembit Toru märkis, et sula silus viie kilomeetri pikkusel rajal jääd ning rajameister töötas järvel eile varahommikul kella neljani. Hommikuks oli tulemus juba päris hea sile, kuid päeva jooksul tekkis järvele korralik kiht vett. «Ühes kurvis ulatub vesi üle pahkluu,» tõdes Toru.

Kehvadest oludest hoolimata tegi üks spordisõber täna õhtupoolikul rajal trenni. Sõitis ühe ringi läbi ja läks veel teiselegi, rääkis Toru.

Et ilmateade ennustab jätkuvat sula, läheb jää ilmselt veelgi pehmemaks ja ka vett võib rajale juurde tulla.

Tänaseks oli end maratonile kirja pannud 49 uisutamishuvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles