Vene ball jõuab kohale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vene balli kavva on alati kuulunud vaatemängulised tantsud Peetri ajastu kostüümides.
Tartu vene balli kavva on alati kuulunud vaatemängulised tantsud Peetri ajastu kostüümides. Foto: Kristjan Teedema

Sel laupäeval leiab Vanemuise kontserdimajas aset vene ball, mida korraldatakse Tartus 17. korda.

Balli korraldaja Tamara Hristoforova ütles, et tänavune sündmus ei jää varasematele alla mitte millegipoolest. Õhtu on täis vaatemängulisi etteasteid, kuuleb head koorilaulu ja suurepäraseid soliste ning näeb üllatuslikke esinejaid.

Meistriklassi näitavad Eesti tunnustatud võistlustantsijad Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova, kes kinnitasid oma paremust ka Tartus peetud  ladina-ameerika tantsude Eesti meistrivõistlustel. Seda, et nad ka maailmas ühtede tugevamate tantsijate sekka kuuluvad, tunnistab nende 15. koht maailma tantsuspordiföderatsiooni  (WDSF) edetabelis (viga parandatud, algselt oli kirjas 24. koht).

Tamara Hristoforova rõõmustas, et tänavusel vene ballil on väga vedanud, et Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannoval vaba nädalavahetus oli ning nad nõusoleku ballile tulla andsid.

Ka on kohal Pihkva folklooriansambel Russkije Uzorõ, Pihkva vene rahvakoor ning Marina Kurtśavova, kes esitab vene rahvalaule.

Lavale tuleb samuti Eesti solist Diana Klas, kes on sel puhul, et ta esimest korda Tartu vene balli publiku ette astub, kokku pannud valiku lauludest, mida tavaliselt tema repertuaaris ei kohta.

Veel näeb Peetri ajastu kostüümides graatsilisi esinejaid ansamblitest Lotos ja Vivat ning kohal on duo Õed Shahrazad, kes tantsivad idamaiseid tantse, aga mitte ainult neid.

Mis ballile tulijatesse puutub, siis neid on korraldaja Tamara Hristoforova sõnul nii Tallinnast kui Lõuna-Eestist, sealhulgas Elvast, Põlvast, Jõgevalt ja Mustveest.

«Ka Lätimaalt Césisest tuleb bussitäis inimesi, kes on palunud endale hotellitoad reserveerida, et veeta siin pikk nädalavahetus,» lisas ta.

Inimesed, kes heast tantsumuusikast hoolivad, ei pea pettuma. Tantsuks mängib Ivetta Trio.

Vanemuise kontserdimaja uksed on laupäeval avatud alates kella 17. Tulijad saavad tervituseks pokaali vahuveini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles