Tartu mullune laulupidu osutus aasta kultuurisündmuse au osaliseks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul tõsteti Elleri muusikakooli Tubina saalis, mille lava klaasist tagasein pakub lummavat vaadet Toomele, suure au sisse Tartu eelmise aasta silmapaistvaimaid kultuuritegelasi, -kollektiive ja -sündmusi. Aunimetuse Kultuurikandja 2014 laureaadiks kõige tähtsamas, aasta kultuurisündmuse kategoorias tunnistas komisjon laulupeo «Enne ja nüüd». Selle korraldajatena käisid laval kunstiline juht Riho Leppoja ja lavastaja Astrid Hallik.

Aasta kutselise koosluse kategoorias tuli laureaadiks kultuurilehe Müürileht toimetus, harrastusliku koosluse kategoorias E STuudio noortekoor, teose looja või esitaja kategoorias maalikunstnik Imat Suumann, rahvakultuurikandja kategoorias ERMi teadur-kuraator Reet Piiri, noore kultuurikandja kategoorias Vanemuise ooperisolist Reigo Tamm, kultuurikorraldaja kategoorias muusikafestivalide eestvedaja Juhani Jaeger, kultuurikajastaja kategoorias helilooja, õppejõud ja muusikapublitsist Alo Põldmäe ning aasta uustulnuka kategoorias Elleri kooli õpilaste ansambel Innersound.

Lisaks aule said laureaadid preemiat alates 1800 eurost (aasta kultuurisündmuse korraldajad) kuni 400 euroni (silmapaistvaim uustulnuk). Aasta kultuurisõbraliku ettevõtte kategoorias tunnistas komisjon parimaks osaühingu Arhiivipoisid, kes on korraldanud Tartu kirjandusmaja krüptis aastaga umbes 150 kultuuri- ja 50 meelelahutuslikku üritust.

Kõik laureaadid said Vahram Muradyani maali, millest igaühe keskmes on täht T. Laureaate ja nominente õnnitles laval linnapea Urmas Klaas. Teksti kuvamisel oli lava kohale kinnitatud Timo Tootsi kujundatud laastutabloo.

Austamistseremoonia lavastas Jaan Ulst ja kujundas muusikaliselt Ardo Ran Varres. Esinejaid oli viiulisolist Krista Sildojast ja bariton Atlan Karbist kuni Eller Brassi ja Elleri tütarlastekoorini Külli Lokko dirigeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles