Jõgevamaa aasta teoks valiti Mustvee sadamahoone

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee uue sadamahoone ehitus 2014. aasta suvel.
Mustvee uue sadamahoone ehitus 2014. aasta suvel. Foto: Kalev Saar

Mulluseks Jõgevamaa aasta teoks valis žürii Mustvee arhitektuuriliselt omapärase sadamahoone, teatas Mustvee linnavalitsus.

Sadamahoone valmis 2014. aasta lõpus. Samuti sai remonditud põhjakai ning ehitati uus paadisadam. Uus paadisild on 168 meetrit pikk ning selle ääres on randumisruumi ligi kolmekümnele väikelaevale.

Uues kahekorruselises sadamahoones on ruumid nii sadama kaptenile kui keskkonnainspektsioonile. Sadama ehitus läks maksma ligikaudu 1,1 miljonit eurot, millest veidi üle miljoni euro tuli Euroopa Liidust.

Lisaks aasta teole valiti välja veel hulk parimaid mitmetes kategooriates. «Jõgevamaa tunnustab 2014» laureaatideks hea investori kategoorias valiti AS Palmako, kes kulutas kaks miljonit eurot Põltsamaa tootmiskompleksi uuendamiseks. Jõgevamaa hea ettevõtte tiitli sai Martin Tohti Füsioteraapia OÜ. Parima põllumajandusettevõtte tiitli sai Vitsjärve Põldur OÜ, kes suutis säilitada kasumliku ettevõtluse ja kogus aastase müügitulu ligikaudu 400 000 eurot. Hea turismitegija tiitliga pärjati Veski külalistemaja (LINIKA OÜ) Torma vallas.

Piirkonna edendajateks valiti Kamari haridusselts kultuuri-, haridus-, rahvaspordi- ja turismialase tegevuse pakkumise eest piirkonna elanikele ning Maarja-Magdaleena maarahva selts külaelu ja kohalike kultuuritraditsioonide säilitamise ja mitmekesistamise eest. Jõgevamaa koostöökoda pärjati sama tiitliga aga rahvarõivaste kogumikraamatu «Rahvarõivaid Vooremaa veerelt» väljaandmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles