Selfi aitab toetada puuetega laste hoiukodusid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tegi Tartu ülikooli kliinikumi mõmmik laste toetamiseks endast samuti selfi.
Täna tegi Tartu ülikooli kliinikumi mõmmik laste toetamiseks endast samuti selfi. Foto: Lastefond

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on sellel nädalal käima lükanud teetassi-selfie kampaania, millega toetatakse puuetega laste hoiukodusid.

Kaasa löömiseks tuleb teha endast pilt koos teetassiga või -pakiga. Seejärel postitada pilt koos pealkirjaga «Tee süda soojaks» kampaania ürituse seinale. Iga foto pealt aga annetab Tartu kaubamaja puuetega laste hoiukodude projekti toetuseks viiskümmend eurosenti. Endast saab pilte postitada kuni 20. veebruari õhtuni.

Teavitustöö

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv rääkis, et kampaania sai innustust mullu novembri ettevõtmisest, kui paluti inimestel teha endast koos kaisukaruga pilt, mis osutus väga menukaks, sest ööpäevaga õnnestus saada kokku 1050 fotot.

Kuu lõpuni saab Tartu kaubamaja kaupluste kassadest soetada ka Kubija ürditalu teepakikesi, millega saab samuti toetada puuetega laste hoiukodusid.

«Selfi-kampaaniast saavad aga osa inimesed, kes võibolla Tartu kaubamaja selle kuu aja jooksul ei satugi, seega otsustasime sotsiaalmeedia vahendusel inimestele anda sellise toreda võimaluse,» rääkis Liiv.

«Ühelt poolt me kogume annetusi, samas teeme ka teavitustööd, et aina rohkem inimesi saaks teda hoiukodude projektist,» lausus tegevjuht.

Liiva sõnul jõuti eelmine aasta kuuekümne pereni, kuid tegelikult peresid, kus kasvab puuetega laps, on üle Eesti tuhandeid.

Ta arvas, et kampaaniaga võiks koguneda umbes kolme lapse ühe aasta toetus, mis on 4500 eurot.

Eesmärk

Puuetega laste hoiukodude projekt sai alguse eelmise aasta jaanuaris, märtsis avati pilootprojektina ka esimene hoiukodu Tartus.

Liiv ütles, et kõige rohkem on praegu kasutatud puuetega laste hoiukodusid Tartus ja Pärnus, kuid kogutud toetused pannakse siiski kõik kokku ja kasutatakse üle Eesti vastavalt vajadusele.

Projekti suuremaks eesmärgiks on aga luua hoiukodud üle Eesti, kuhu vanemad oma kõrgendatud hooldusvajadusega lapsed saaksid viia, teades, et lapse eest hoolitsetakse hoiukodus sama hästi kui kodustes tingimustes.

Lähemalt saab teetassi-selfi kampaania kohta lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles