Kliinikumi juhid paluvad haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi leviku tõttu tuleb hoida nii ennast kui oma lähedasi ning kõiki kaaskodanikke.
Gripi leviku tõttu tuleb hoida nii ennast kui oma lähedasi ning kõiki kaaskodanikke. Foto: Margus Ansu

Gripi ja ülemiste hingamisteede haiguste laiaulatusliku leviku tõttu palub kliinikum alates tänasest ehk 17. veebruarist haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael ütles, et infektsioonikontrolliteenistus jälgib epidemioloogilist olukorda ja haigestumise vähenedes külastuspiirang tühistatakse.

Terviseamet soovitab mis tahes hingamisteede viirusnakkuste põdejatel jääda koju, kuna nii saab kõige paremini vältida viiruse levikut. Pealegi kurnab tööl või koolis käimise jätkamine täiendavalt organismi. Ka soovitatakse meeles pidada, et aevastades või köhides tuleks kindlasti katta nina ja suu pabertaskurätikuga. Kui see puudub, siis võib köhida näiteks varruka sisse.

Nakatumisest hoidumiseks soovitatakse vältida rahvarohkeid kohti ja hoida haigega suheldes vähemalt meetrist vahet. Samuti tuleb püüda vältida näopiirkonna puudutamist oma kätega nii palju kui võimalik ning pesta käsi sageli.

Gripilevikut Eestis hindab terviseamet praegu laialdaseks, haigestumuse intensiivsust keskmiseks ning kuigi võib eeldada, et grippi haigestumine lähinädalatel veel veidi kasvab, siis on selge juba praegu, et haigestumiste kõrgaeg on käes.

Veebruari esimesel nädalal oli keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta 435. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Tallinnas ja Harjumaal, Narvas ja Ida- Virumaal ning Läänemaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles