Galerii: Vastlad tõid rahva kelgumägedele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastlapäeva puhul võib kelgutajaid täna leida nii Kassitoome orust kui ka Tartu laululava ümbrusest. Liu laskmiseks kõlbas kelkude ja liulaudade kõrval ka paljudele kilekott, mis ei osutunud sugugi viletsamaks vahendiks kui moodne sõiduk.

Juba hommikul olid nii lapsed kui ka täiskasvanud kelgutajad hõivanud laululava ümbruse ning päeva jooksul lisandus vastlapäeva tähistajaid veelgi.

Kassitoomele oli keskpäeval tulnud käputäis kelgutajaid, nende seas ka Autode Hooldekodu lukksepad. «Varem oleme kõik individuaalselt käinud liugu laskmas, aga täna tulime esimest korda meeskonnaga,» ütles juhataja Urmas Erit. Ta lisas, et sõpradega ei tuldud Kassitoomele niisama lõbutsema, vaid oli ka väike võistlusmoment ‒ kes laseb pikema liu.

Erit koos töökaaslastega oli valinud vastlaliu laskmiseks prügikotid, sest midagi muud polnud lihtsalt töö juurest kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles