Draamafestival liigutab mööblit

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Draama avamiseks oli eile pärastlõunal Tartu raeplatsile toodud mitukümmend mööblieset.
Festivali Draama avamiseks oli eile pärastlõunal Tartu raeplatsile toodud mitukümmend mööblieset. Foto: Lauri Kulpsoo

Festivali Draama avamiseks oli eile pärastlõunal Tartu raeplatsile toodud mitukümmend mööblieset. Need olid värvitud punaseks.


Avasõnavõttudeks tõusid punasele diivanilauale üksteise järel festivali peakorraldaja Margus Kasterpalu, kultuuriminister Laine Jänes, põhiprogrammi kaheksa lavastust valinud Madis Kolk ja autoriteatri programmi 18 lavastust festivali loomenõukoguga kooskõlastades valinud Ivar Põllu.

Ühispildi tegemiseks istusid kõik asjaosalised diivanitele ja tugitoolidesse. Pärast mustade õhupallide taevalaotusse laskmist asusid nad aega viitmata oma istumisaluseid etenduskohtade ette tassima.
Festivali põhiprogrammi põhimõte on «Mööndusteta teater». Tänavune Draama toimib ilma žüriita. Etendusi jagub alates äsjasest pühapäevast eeloleva pühapäevani.

Festivali väliskülaliseks on Iraani trupp Mungu Theatre Group lavastusega «Caligula», mille etendused on 9. septembril Eesti Draamateatris ja 12. septembril Vanemuise väikeses majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles