Tehnikaülikooli Tartu esindusel täitus kümme aastat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma praegusesse majja Tartus Puiestee tänaval kolis Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledž 2007. aasta septembris.
Oma praegusesse majja Tartus Puiestee tänaval kolis Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledž 2007. aasta septembris. Foto: Margus Ansu

Eile möödus kümme aastat päevast, mil Tallinna tehnikaülikooli nõukogu otsustas luua Tartusse oma esinduse.

Toona põhjendati otsust vajadusega tõsta Lõuna-Eesti inseneriõppe taset ning loodi TTÜ säästva tehnoloogia instituut. Loodud õppe- ja teadusasutus võttis samal aastal inseneriõppesse vastu 15 tudengit, meenutas Tartu kolledži juht Lembit Nei.

Esmalt renditi ruume Annemõisas kõrgemalt usuteaduslikult seminarilt. Hiljem koliti ümber praegusesse asukohta Puiestee tänaval ning sellega kaasnes 2007. aastal instituudi ümbernimetamine TTÜ Tartu kolledžiks.

Täna õpib kolledžis rohkem kui 300 tudengit ja töötab 30 inimest, kelle hulka kuulub neli korralist professorit. Koolist astuvad ellu magistrikraadiga insenerid ja tööstusökoloogid, kes on tööturul hinnatud spetsialistid. Käivitamisel on abiturientide hulgas juba elavat huvi tekitanud küberfüüsikalise süsteemitehnika õppekava.

Tartus käivad õpetamas ka Tallinna õppejõud ning kolledži tudengid saavad kõrgemate akadeemiliste ambitsioonide korral jätkata õpinguid Tallinnas doktoriõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles