Saadjärvel on uisumaratoni rada sees

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil uisud. Illustreeriv foto.
Pildil uisud. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Laupäevaks kavandatud I Saadjärve uisumaratoni viie kilomeetri pikkune rada on lumest puhas. Jää on esialgu veel krobeline, kuid lähiajal asub seda siluma rajamasin.

Äsja koos istunud uisumaratoni korralduskomitee otsustas ürituse läbi viia, kinnitas Tartumaa spordiliidu juht Lembit Toru. Nädala lõpu poole on oodata küll sula, kuid et öösiti jääb õhutemperatuur pigem miinuspoolele, peaks jää kindlasti säilima.

Täna või homme läheb rada siluma Lähte rajamasin. Kaks tonni kaaluvat masinat saab jääle saata küll, sest jää paksus on 30 sentimeetrit ja enam. Plaanis on ette valmistada vähemalt nelja meetri laiune sõidurada. Masin liigub umbes viis kilomeetrit tunnis, mistõttu võtab raja ühekordne silumine aega vähemalt kaks tundi.

«Meie oleme valmis ja loodame, et ilmataat lubab laupäeval maratoni ikka ära teha,» märkis Toru. Päev hiljem ehk pühapäeval on kavas uisumaraton  Viljandi järvel, nädala pärast Kalevipoja uisumaraton Peipsil. Kas ilmataat teeb ürituste kavva korrektiive, näitab aeg.

Huvilised saavad end võistlusele kirja panna veebilehel sportos.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles