Tartus algas teatrifestival Draama 2010

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Eesti Teatri Festival korraldas septembris Tartus teatrifestivali Draama 2010. Pildil sihtasutuse juhataja Margus Kasterpalu Draama 2010 avamisel Tartu raekoja platsil.
SA Eesti Teatri Festival korraldas septembris Tartus teatrifestivali Draama 2010. Pildil sihtasutuse juhataja Margus Kasterpalu Draama 2010 avamisel Tartu raekoja platsil. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna Tartus alanud teatrifestival Draama 2010  toob lavalaudadele teatrikriitik Madis Kolgi meelislavastused, nüüd ja edaspidi tuuakse publikuni Eesti teatri paremik läbi ühe kuraatori silmade, tänavune, Madis Kolgi poolt koostatud programm, kannab pealkirja «Mööndusteta teater».

«Selline valitud esindus Eesti teatrist ühele esteetilis-kunstilisele maitsele allutatud valik on võib-olla esindavam või vähemalt saab neid seisukohti kuidagi üheselt kaitsta ja on, kes neid kaitseks,» rääkis Draama 2010 peakorraldaja Margus Kasterpalu «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

«Viimasel ajal on Eesti teatris just need eksperimentaalsed lavastajad jõudnud ringiga tagasi klassika avastamiseni ja nende loomingus pole see vananemise tunnus, nad avastavad klassikat uuel ringil ja tundlikuma vormi kaudu, võib-olla selline vastandite lepitamine on üks märksõna,» ütles Madis Kolk.

Seda, kas draamafestivaliga koos jätkavad ka lasteteatrite festival ning Baltikumi teatrite festival näitavad kultuuriministeeriumi rahakotirauad.

«Kui kultuuriministeeriumi eelarve suurenema hakkab, tuleb ehk draamakene ka tagasi, praegu seda silmapiiril näha pole ja ega ma kindlalt ei tea kas Balti teatrifestival oma üleaastast käimist kusagil Baltikumis ära ei lõpeta, aga ootame oma korda ja küll me ta ära korraldame, kui ta Eestisse jõuab,» ütles Kasterpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles