Ülikooli ideelabor sai värskema ilme

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikoolis ligi kolm aastat tegutsenud ideelabor avab homme majandusteaduskonna hoones ametlikult uue näo ja ilme saanud ruumid. Kolmesaja ruutmeetri suurusel alal asuvad meeskondade töö ja koosoleku toad. Lisaks kaks auditooriumi õppe läbi viimiseks.

Ideelabor on keskkond, mis pakub tudengitele ja õppuritele võimalust leida põnevatele probleemidele uudseid lahendusi ning ellu viia pööraseid projekte. Laboril on ka protokeskuste ja mentorite võrgustik. Viimaste puhul on tegemist erinevate valdkondade ettevõtjatega, kes on nõus tudengeid ettevõtmistes nõustama ja toetama.

«Ideelaboris saavadki koos käia meeskonnad, kes hakkavas oma ideid ellu viima või lahendama meie poolt antud ülesandeid,» rääkis ideelabori juhataja Maret Ahonen.

Kuigi ideelabor kuulub majandusteaduskonna alla, on see Ahoneni sõnul avatud siiski kõikidele Lõuna-Eesti tudengitele ning õppuritele. «Ideelaborisse võivad huvi korral tulla ka gümnasistid. Pikemas perspektiivis aga loodan, et sellest võiks kujuneda Lõuna-Eesti regioonis ettevõtlusõppe keskus,» rääkis ta.

Kui minna ideelabori trepist alla, võib sealt leida ka sauna. «Plaanime kunagi ka sauna rõõmsamaks teha ja tulevikus saabki laborist minna otse ideesauna, kus mõtteid edasi arendada,» märkis juhataja.

«Ma loodan eelkõige, et ideelaboris oleks tore ja inimesed avastaksid endas siin seda ettevõtlikkuse geeni,» sõnas Ahonen. Ta lisas, et soovib laborisse tuua kindlasti ka rohkem rahvusvahelisi projekte. Järgmisel kuul käivitubki näiteks projekt Tartu ülikooli ja kahe USA ülikooli vahel, kellega koos tehakse laager, mille käigus mõeldakse erinevatele ettevõtmistele välja tehnilisi lahendusi.

Majandusteaduskonna doktorant Liina Joller aga arvas, et ideelabori puhul on eelkõige oluline tudengites ettevõtliku mõttelaadi kujundamine. Ta loodab, et laborisse võiks jõuda värskemate ruumide tõttu ka rohkem tudengeid, sest näiteks varem, kui tegutseti peahoones, võisid sealsed ruumid tunduda üliõpilastele võibolla liiga ametlikult.

Uue näo saanud ruumide avamine leiab aset homme kell 13.02 aadressil Narva mnt 4. Avamisel pakub põnevust kohapeal tudengite, õppejõudude ja ettevõtjate meeskonnad, kellele antakse ülesanne leida lahendus kolmele probleemile, mida ei ole veel suudetud ideelaboris lahendada. Märksõnadeks on rööprähklemine, vananemine ja Emajõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles