Ülikool teeb tulevaste tudengite elu lihtsamaks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaaltuur aitab ka välistudengitel Tartu õppehoonete vahel orienteeruda.
Virtuaaltuur aitab ka välistudengitel Tartu õppehoonete vahel orienteeruda. Foto: Kuvatõmmis virtuaaltuurist.

Teisipäeval saab valmis Tartu Ülikooli uus virtuaaltuur, mis pakub avastamisrõõmu tulevastele õppuritele.

«Tegelikult on mõned väikesed muudatused veel tulemas,» rääkis virtuaaltuuri idee autor ja Tartu ülikooli turundusspetsialist Kärt Viilup, kelle sõnul on virtuaaltuuri rakendus peaaegu valmis, korrigeerida tuleb vaid mõnda teksti.

Kuigi Tartus oli ka varem sarnane virtuaaltuur, loodi uus. «Eelmine virtuaaltuur näitas eelkõige Tartu muuseume ning oli mõeldud pigem turistidele. Uus rakendus keskendub aga rohkem tulevastele tudengitele ning tutvustab neile õppehooneid,» rääkis Viilup.

«Eelmisest tuurist erineb uus eelkõige selle poolest, et nüüd on lisatud kõik ülikooli hooned ning rakendus on palju suuremahulisem. Varem nägi peamiselt 360-kraadiseid vaateid, nüüd saab aga kasutada ka kaardirakendust ning endale sobivad hooned välja valida,» ütles Viilup, kelle sõnul kustutakse varasem tuur varsti veebist ning 360-kraadised vaated lisatakse uuele tuurile.  

Viilupi sõnul aitab tuurile lisatud Google maps ehk kaardirakendus mõista, kui lähedal ülikooli hooned üksteisele asuvad. «Kuigi meil pole otseselt ülikoolilinnakut, annab see selgema ülevaate erinevate ülikooli hoonete kohta,» tõdes naine.

Tema sõnul tingis uue tuuri loomise ka vajadus välistudengitele Tartut tutvustada.

Tartu ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialist Ülle Tensingu sõnul oli ülikooli välisüliõpilastalitus tuuri loomise mõttega kursis ning neil on hea meel, et see on tudengitele nüüd ka kättesaadav.

Tensingu sõnul annab visuaaltuur hea ülevaate ka Tartu linnaosadest, kus ülikooli õppehooned paiknevad. «Sellest saavad kasu ka tudengite vanemad ja sõbrad, kes tunnevad huvi ja sageli muretsevad, et kuhu tundmatusse nende lähedased suunduda plaanivad,» lisas peaspetsialist.

Tema hinnangul oleks suurepärane, kui ka õppehoonetes saaks navigeerida 360-kraadiste vaadetega, sarnaselt Google mapsi streetview'ga. Nii oleks hooneid esimest korda külastavatel inimestel lihtsam. 

Viilup soovitab kindlasti vaadata aerofotosid, mis on tehtud erinevatest linnadest, kus asuvad Tartu ülikooli kolledžid.  

Rakenduse valmimiseks kulus kokku umbes pool aastat. Virtuaaltuuri arendajat hakkas ülikooli otsima suvel ning augustis sõlmiti leping firmaga Redwall Digital. Tuuri rahastas Euroopa Liidu sotsiaalfond. 

Virtuaalsele jalutuskäigule saab minna ka nutiseadme kaudu ning rakendus sobib nii eesti kui ka inglise keele oskajatele.

Virtuaaltuur on niivõrd uus, et tudengitelt pole ülikool veel tagasisidet saanud.

Tuuriga saab lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles