Tartu lastehaiglas hakkab käima teraapiakoer

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal saabus lastekliiniku neuroloogia ja üldpediaatria osakonna koridori suur elevus, sest uksest astus sisse kuldne retriiver Ellie koos oma perenaise Gianna Leiteniga. «Auh, auh, auh!» hüüdsid ravil viibivad pisikesed patsiendid, kellest nii mõnigi veel palju rohkem sõnu välja öelda ei oskagi.

Protseduurid on lastele ebameeldivad ning ega haigla miljöögi pisikesi patsiente just rõõmusta, rääkis taastusraviarst Tiina Lind. Ta leidis, et koeral on kindlasti emotsionaalselt positiivne mõju ja ehk aitab tema külaskäik paranemisele kaasa moel, mida me mõõta ei saa.

Sama meelt oli ka tegevusterapeut Lille Laas, kelle sõnul on meedikutel väikeste patsientidega tihti raske kontakti saada. Koer on seejuures suureks abiks ja nii võib kiiremini paraneda ka kõne või käelised oskused.

Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu juhatuse liige Maarja Tali kinnitas, et teraapiakoerad on haiglas käinud varem Tallinnas ja Narvas heategevusfondi Minu Unistuste Päev toel. Kokku on Eestis teraapiakoera koolituse ja eksami läbinud 23 koera, kel on selleks tööks ka rahvusvaheline litsents.

Ellie lubas end patsutada, silitada ja kallistada. Tartu kliinikus hakkab ta nüüd lastel külas käima igal teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles