Maratonirada elas sula üle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad
Jääpurikad Foto: AFP / Scanpix

Täna päeval ulatus õhutemperatuur Tartu maratoni rajal kohati lausa viie soojakraadini, mis pani suusasõbrad muretsema. Korraldajate kinnitusel elas rada aga soojakraadid kenasti üle.

Metsas on olukord hoopis midagi muud kui linnas, kinnitas klubi Tartu Maraton pressipealik Peeter Liik Tartu Postimehele. Kuiv soe ilm teeb rada küll jäisemaks, kuid ei sulata lund.

Liigi sõnutsi väitsid lõuna paiku rajal käinud suusatajad, et sõidutingimused on üllatavalt head. Kõik on kontrolli all, sõnas ka Tartust maratoni peakontorist läbi astunud rajameister Assar Kütt.

Õhtu ja öö lubavad taas kuni nelja miinuskraadi. Nullkraadi ümbrusse, veidi alla, veidi üle, jääb õhutemperatuur terveks nädalaks. Olulist lumelisa ilmateenistus esialgu ei luba. Enne maratoni on rajameistril plaanis rada uuesti üle käia ja see karedamaks sõita, sest jäisel rajal lähevad kiirused suureks ja laskumised võivad siis olla liiga ohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles