Muusikud mälestasid maestro Ilmar Läänet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpilliorkester Tartu tähistas maestro Ilmar Lääne 75. sünniaastapäeva kontserdiga.
Puhkpilliorkester Tartu tähistas maestro Ilmar Lääne 75. sünniaastapäeva kontserdiga. Foto: Margus Ansu

Oma väärikaid dirigente ja muusikuid meeles pidav puhkpilliorkester Tartu tähistas nädalavahetusel ülikoolilinna teeneka dirigendi, õpetaja ja laulupidude üldjuhi Ilmar Lääne 75. sünniaastapäeva.

Jõgevamaal sündinud Ilmar Lääne (1940–1998) lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi dirigeerimise ja trombooni erialal. Aastatel 1979–1993 oli ta Tartu I lastemuusikakooli puhkpilliõpetaja ja direktor.

1979. aastal astus Ilmar Lääne Tartu kultuurihoone puhkpilliorkestri (hilisem puhkpilliorkester Tartu) ette ja oli selle peadirigent 1991. aastani.

Tartu ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis korraldatud Ilmar Lääne mälestuskontserdil esinesid puhkpilliorkester Tartu, orkestri flöödi-, klarneti- ja saksofoniansambel, Tartu rivitrummide ansambel ja Tartu Brass.

Ilmar Lääne algsest repertuaarist kõlasid Gustav Holsti süit nr 2 F ja saksa koraal «Praise tothe Lord», mis on läbi aastate olnud puhkpilliorkestri Tartu suur lemmik. Kontsert lõppes Raimond Kulli «Tuljakuga», mis läks kordamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles