Ajujahil jätkab üks idee Tartust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtluskonkursi Ajujaht võitja selgub 30. aprillil.
Ettevõtluskonkursi Ajujaht võitja selgub 30. aprillil. Foto: EAS

Ettevõtluskonkursil Ajujaht valis žürii 20 äriidee hulgast välja viis meeskonda, kes jätkavad võistlemist 50 000-eurose auhinnafondi nimel.

Tartust jäi sõelale akustiliste ja dekoratiivsete omadustega kodumaistest männiokastest valmistatud Okka plaat, mis aitab luua avalikes ruumides, hotellides ja kodudes sisekujunduslikke või akustilisi lahendusi.

Tartlastega võistlevad nelja meeskonna ideed, mille hulgas on nii suurele kui väiksele kasutajate ringile mõeldud uusi võimalusi.

Esimeste hulka kuuluvad täisautomaatne nutitelefonil põhinev ühistranspordi tuvastus- ja piletisüsteem Senset ning Smart Load Solutionsi tark elektrijuhtimissüsteem, mis optimeerib elektriseadmete töö vastavalt avatud turu hindadele toodangut vähendamata.

Kitsamale ringile mõeldud ideede hulka kuuluvad Hivescale’i seadmed, tehnoloogia ja analüütika, mis võimaldavad reaalajas jälgida mesilastarudes toimuvat ning vajaduse korral operatiivselt reageerida, ning  jahimeestele mõeldud nutilahendus Huntloc, millega saab jahti reaalajas jälgida.

Ajujahi žüriisse kuulusid Erki Mölder (EASi nõukogu liige), Mart Maasik (SEB), Priit Alamäe (Nortal), Indrek Kasela (investor), Karoli Hindriks (Jobbatical) ja Heidi Kakko (EstBAN).

«Konkreetne viisik eristus oma tugevuste poolest,» iseloomustas valikut žürii liige Erki Mölder. «Kuid ainult praegusest tugevustest ei piisa Ajujahi võitmiseks. Meeskondadel on aega poolteist kuud, et suurendada oma eeliseid konkurentide ees ja võita Ajujaht.»

Ajujahi võitja selgub 30. aprillil ETV otse-eetris.

2007. aastast korraldatud Ajujaht on Eesti suurim ettevõtluskonkurss, kus huvilistel on võimalik oma äriidee turvalises keskkonnas proovile panna.  

2014. aasta Ajujahi võitjaks valiti puidu mõõtmise rakendus Timber Diameter, publiku lemmiku tiitli sai takso tellimise äpp Taxify.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles