Kodanikud tõttasid politseile appi koolijütse turvama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa emadeklubi aitas septembri esimestel päevadel väiksemad lapsed turvaliselt kooli.
Põltsamaa emadeklubi aitas septembri esimestel päevadel väiksemad lapsed turvaliselt kooli. Foto: Lõuna prefektuur

Ilmselt on paljud märganud, et 1. septembrist läheb elu pärast puhkusi taas täistuuridel käima. Linnatänavail kasvab hüppeliselt liikluskoormus, seda nii puhkuste lõppemise kui alanud kooliaasta tõttu.


Põltsamaal otsustasid Emadeklubi eestvedajad, et tullakse kaitsma oma lapsi autode eest. 1 septembri hommikul kogunetigi, seljas erksad vestid, Põltsamaa kesklinna ning jaguneti enimkasutatavate ülekäiguradade vahel. Kokku tuli kaheksa tublit lapsevanemat ja sellest piisas täiesti, et katta ära kõige olulisemad Põltsamaa kooli lähedased liikluse sõlmpunktid, rääkis Põltsamaa konstaablijaoskonna ülemkonstaabel Üllar Sõmera.

«Kindlasti motiveeris juba teeservas kollases helkurvestis inimese nägemine autojuhte olema tavapärasest tähelepanelikum, samas ei peljanud julged emad autojuhtidele peatumiseks märku andmast, kui mõni laps või lastegrupp avaaktusele rutates teed ületada soovis.»

Politsei hinnangul sujus kooli alguspäeval liiklus tänu emade panusele tõrgeteta. Korrakaitsjad tänasid emasid toreda ja vajaliku ettevõtmise eest ning kinkisid neile meened.

Lisaks Põltsamaale sai politsei liikluse rahustamisel väljastpoolt abi ka Tartus. Emajõelinnas tulid politseile septembri esimesel nädalal ülekäiguradade juurde appi G4S turvatöötajad ning kuus vabatahtlikku tudengit.

Tudengeile pakkus sellise võimaluse välja Tartu laste- ja noortesõbraliku linna töögrupp. Noored jäid kogemusega väga rahule, kinnitas Lõuna prefekturi pressiesindaja Liina Pissarev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles