Vanemuislased laulavad ja tantsivad suus, publik istub kurgus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosades on Vanemuise ooperisolistid Rasmus Kull (Sööbik) ja Simo Breede (Pisik, punase parukaga).
Peaosades on Vanemuise ooperisolistid Rasmus Kull (Sööbik) ja Simo Breede (Pisik, punase parukaga). Foto: Kristjan Teedema

Teatri Kodus Tartus esietendub eeloleval laupäeval «Sööbik ja Pisik», kus tegutsevad hambatrollid ja hambahari. Lavastaja Jaan Willem Sibula sõnul toimub muusikali tegevus suus, vaatajad aga istuvad kurgus.

«Sööbik ja Pisik» on helilooja Urmas Sisaski lastemuusikal Norra kirjaniku Thorbjørn Egneri samanimelise raamatu ainetel. Laulusõnad on kirjutanud Lemme Krimm, libretot on täiendanud Jaan Willem Sibul.

Muusika on Vanemuise sümfooniaorkester salvestanud möödunud suvel. Lavastuse muusikajuht ja dirigent on Taavi Kull, kunstnik Maarja Meeru ja koreograaf Marika Aidla, kes on ka Hambaharja ja Arsti osas. Valguskujunduse on loonud Tauri Kötsi.

Peaosades on Vanemuise ooperisolistid Rasmus Kull (Sööbik) ja Simo Breede (Pisik). Jutustaja teksti esitab Vanaisa rollis Peeter Volkonski.

Teatri pressiesindaja Krista Leipsigi andmeil on kõik selle hooaja «Sööbiku ja Pisiku» etendused juba välja müüdud, kuid see lastemuusikal jääb Vanemuise mängukavasse kindlasti ka järgnevateks hooaegadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles