Annetuste kogumine Ukrainale kogub hoogu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhanski ja Donetski oblasti inimestele saadetava toidupaki sisu kirjeldus.
Luhanski ja Donetski oblasti inimestele saadetava toidupaki sisu kirjeldus. Foto: Erakogu foto

Tartu linna üleskutse peale toetada Ida-Ukraina sõjapiirkonnas elavaid puudust kannatavaid inimesi ja Mariupoli haiglaid on täna pärastlõunase seisuga eraisikutelt laekunud 1890 eurot.

Eesti Pagulasabi humanitaarabi projektijuht ja Ukraina heaks annetuste koordinaator Eero Janson märkis, et alates oktoobrist, ajast, mil Ukraina abistamise kampaania algas, on nad kõikidelt headelt Eesti inimestelt annetustena kogunud 9852 eurot.

Esmaspäeval saadeti Ukrainasse ka Tartu linna poolt eelmisel nädalal eraldatud 10 000 eurot.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub tartlasi ja kõiki Ukraina toetajaid üles annetuste kogumist jätkama. «Sõbrapäevaks teine 10 000 eurot võiks olla meie ühine eesmärk,» ütles ta.

Klaas märkis, et Tartu linn teeb koostööd mittetulundusühinguga Eesti Pagulasabi, kel on Ukrainas usaldusväärsed inimesed, kes ostavad koha peal vajalikke ravimeid, meditsiinitarbeid ning toidupakke.

Eesti Pagulasabi juhatuse esimehe Kristina Kallase sõnul maksab Ukrainas komplekteeritav toidupakk keskmiselt 15 eurot.

Selles on riisi, tatart, herneid, nisu- ja hirsikruupi, kaerahelbeid, suhkrut ja jahu – kõiki üks kilo. Siis on seal veel liiter päevalilleõli ja liiter piima, kaks pakki võid, poolekilone lihakonserv ja kaks kalakonservi, 400 grammi tomatipastat, kaks kilogrammi makaronitooteid ja 800 grammi leiba. Paki hinnas sisaldub transport.

Tartu Ülikooli kammerkoor andis Jaani kirikus eelmise pühapäeva jumalateenistuse järel väikese kontserdi ning organiseeris sealgi Ukraina heaks korjanduse.

Igaüks saab annetuse teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017 või veebilehel http://www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi. Annetust tehes märkida selgituseks: ANNETUS Tartult Ukrainale!

ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo andmetel on Ukrainas registreeritud enam kui 921 000 sisepagulast. Kõige enam on sisepagulasi vastu võtnud Harkivi, Donetski, Zaporižžja, Dnipropetrovski ja Luhanski oblastid. Sisepõgenikest moodustavad umbes 27 protsenti lapsed ning 20 protsenti vanurid ja erivajadustega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles