Torm käitus Tartus sel korral leebemalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi ajal võivad vanad ja väetid puud majale saatuslikuks saada.
Tormi ajal võivad vanad ja väetid puud majale saatuslikuks saada. Foto: Sille Annuk

Mitmel pool Tartumaal murdis tuul puid ning jättis elektrita ligi tuhat majapidamist. Suuremad kahjud jäid õnneks sündimata.


Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et eelmine, 8. augustil aset leidnud torm oli märksa tõsisem kui eile eile õhtul ja öösel puhunud tuuleiilid. Tavapärane sügistorm, hindas Kiik. «Suure tuule puhul ikka tekib olukordi, kus mõni vana puu kukub ümber või kehvemini kinnitatud katuseplekk võtab tuule alla.»

Kahjusid torm siiski tekitas. Vähem vajati päästjate abi Võru- ja Viljandimaal.

Nii Tartumaal kui terves Lõuna-Eestis murdus mitmel pool puid. 2. septembril kell 20.22 teatati, et Tartus Võru tänaval on puu majale kukkunud ja ohustab möödujaid. Päästekeskuse esindaja hinnangul oli see ka antud tormi kõige ohtlikum olukord Tartus. Päästjad stabiliseerisid puu ja piirasid ohtliku ala. Tüve katuselt eemaldama peab aga omanik ise.

Teine raskem objekt oli Tartumaal Alatskivi vallas Torila külas, kus puu oli kukkunud kõrvalhoonele ning purustanud ka elektriliinid. Päästjad eemaldasid osa puust ning elektriliinide parandamine jäi elektrike ülesandeks.

Teedelt tuli eemaldada murdunud puid Tartus Sõbra ja Lääne tänaval, Tõrvandi alevikus ning Alatskivi vallas. Tartus Ülikooli tänaval tulid Sampo panga kontorihoonel varikatuse plekid ohtlikult lahti. Päästjad eemaldasid ohtlikud plekid ja piirasid ohtliku ala lindiga.

Eleringi kommunikatsioonijuht Liis Plakk kinnitas Tartu Postimehele, et kõrgepingeliinides ja alajaamades katkestusi ei tekkinud. «Ma ei nimetaks seda tormiks. Pigem tavapäraseks sügisõhtuks,» märkis Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann eileõhtustest tuulepuhangutest rääkides.

Tartumaal oli täna lõuna paiku rivist väljas viis alajaama ning elektrita 733 energiafirma klienti. Riketega alajaamad asuvad Kambjas, Nõos, Elvas, Tartus ja Varal.

Bachmanni kinnitusel on väljas rikkebrigaadid ning elektrivarustuse taastamise nimel töö käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles