Libastumine linnavalitsuse trepikojas lõppes kipsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kipsis jalg. Illustreeriv foto.
Pildil kipsis jalg. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Korteriühistu esimees, kes oli teel Tartu linnavalitsuse menetlusteenistusse, aga eksis aadressiga, kukkus linnavalitsuse hoones trepist alla ja sai luumurru  põhjuseks libedus.

Ravila 47 korteriühistu esimees Kalju Krevald oli läinud nädalal linnavalitsusse teel seepärast, et ei nõustu kohustusega hooldada linnale kuuluvat kõnniteed, mis tema sõnul üldsegi ei külgne ühistu maaga, kõnniteest ühistu piirini on viis meetrit haljasala.

Krevald on küsinud nõu Tartu Ülikooli üliõpilaste õigusbüroolt ja saanud vastuse, et ei pea seda kõnniteed hooldama. Krevald ütles, et kõnealune kõnnitee on 116 sammu pikk ja selle hooldamiseks peaks ühistu ostma traktori.

Tartu menetlusteenistuse juhataja Imbi Kivi ütles, et Krevald on tudengite õigusnõuandlast saanud kahjuks vale nõu. Põhjus selles, et teeseaduse järgi loetakse ka kõnealune haljasala teemaa osaks ja see külgneb ühistu piiriga.

Menetlusteenistus tegeleb küsimusega, kuna mitu kodanikku on kaevanud, et see kõnnitee on libe, ütles Kivi. Ja tõesti, praegu ei hoolda seda keegi.

Selle vaidluse pärast Krevald linnavalitsuse menetlusteenistusse teel oligi. Ta eksis aga aadressiga, sest menetlusteenistus on aadressil Küütri 3, aga mitte Küüni 3. Sellest trepikojast pääseb näiteks linnavarade osakonda.

«Läksin üles, küsisin, alla tulles libisesin vahekorrusel,» rääkis Krevald. «Trepp oli nii libe, et tulin terve trepi jagu alla.»

Trepikoja põrandal on klinkerplaadid, mis märjalt võivad muutuda libedaks, samas on kõigil trepiastmetel libisemise vältimiseks soonelised plaadiservad.

Krevald ajas oma asjatoimetused siiski ära, kuid naine saatis ta valutava jala pärast õhtul traumapunkti, seal tuvastati labajalal luumurd ja Krevaldi jalg pandi kipsi.

Linnapea Urmas Klaas ütles, et ametnikud uurivad asja ja võimalusi trepikoda ohutumaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles