Koduta mees pälvib inimeste kaastunnet ja põlgust

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahu 15 maja ukseesine, mis on sel talvel olnud jalutu Ennu üks ööbimispaiku.
Rahu 15 maja ukseesine, mis on sel talvel olnud jalutu Ennu üks ööbimispaiku. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel kolmapäeval oli  Aardla Säästumarketi juures passiva jalutu mehe Ennu seisund sedavõrd sant, et semud kutsusid kiirabi. Enn viidi haiglasse. Paljud ohkasid kergendusega: muret Ennu pärast nüüd korraks vähem.

Päev varem oli toimetusse helistanud Rahu 15 maja elanik Silvia Tamm, kes teab Ennu palju aastaid. «No midagi tuleb ette võtta selle Ennuga,» oli ta rahulolematu.

Ratastoolimees Enn oli viimasel ajal maganud Rahu 15 maja tagaukse juurde ehitatud kaldteel või siis postkastide juures trepikojas, kui tal õnnestus sisse pääseda.

«Ta on roojane ja täiu täis, kuude kaupa pesemata, haiseb, kakajunnid vedelavad sealsamas. Ma ei julge poodigi minna, postiljon kardab teda,» rääkis Silvia Tamm, nii nagu asjad olid. «Kuidas on võimalik, et mitte keegi, ei politsei, ei sotsiaaltöötajad, mitte keegi ei suuda midagi ära teha selleks, et selline olukord lõpeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles