Puhja rahvas vaeb kooli tulevikku

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja rahvas arutas möödunud neljapäeval, kas jätkata laste arvu vähenemise tingimustes gümnaasiumi pidamist või loobuda sellest.
Puhja rahvas arutas möödunud neljapäeval, kas jätkata laste arvu vähenemise tingimustes gümnaasiumi pidamist või loobuda sellest. Foto: Risto Mets

Nagu mujal Eestis, on Tartumaal Puhjaski tulevikus ette näha kooliealiste laste arvu kahanemist niipalju, et on hakatud rääkima kohaliku kooli gümnaasiumiosa sulgemisest.

Läinud neljapäeva õhtul kogunesid Puhja gümnaasiumi sööklasse nõu pidama vallajuhid ja kohalik rahvas. Vanemad on mõistagi mures: kas saabuval sügisel saab gümnasistiikka jõudev laps jätkata õpinguid kodu lähedal või tuleb juba praegu mõelda, kus ja kuidas haridusteed jätkata?

Et aga laste hulk gümnaasiumiosas on praegugi üsna väike ning riigi makstav pearaha ei kata kaugeltki kooli pidamiseks vajalikke kulusid, on asutud kaaluma muid variante.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles