Vanemuise muusikajuhiks ja peadirigendiks saab Paul Mägi

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Mägi.
Paul Mägi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vanemuise juht Paavo Nõgene ja Paul Mägi allkirjastasid lepingu, mille alusel saab Paul Mägist hooajast 2011/2012 teatri muusikajuht ja peadirigent, teatab Vanemuine. Uue muusikajuhi ametiaeg algab üks päev vähem kui aasta pärast, 1. septembril 2011.

Paul Mägi sõnul võttis ta Vanemuise ettepaneku vastu, kuna senised kokkupuuted teatriga on olnud väga positiivsed.

„Koostöö siinsete inimestega on tõesti meeldiv olnud. Vanemuise teatri muusikapool on minu hinnangul oma arengus õigel teel. Muidugi on alati võimalik nii repertuaari kui orkestrit edasi arendada,“ ütles Paul Mägi.

Paul Mägi dirigendikarjäär sai alguse 1970. aastate keskel. 1974. aastal asutas ta kammerorkestri, millest neli aastat hiljem sai Eesti Raadio kammerorkester, ning oli selle kunstiline juht ja peadirigent. 1978–1984 dirigeeris ta Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio estraadiorkestrit ning 1980 asutas Eesti Raadio bigbändi. Estonia teatris töötas ta ajavahemikul 1984–1991 dirigendina ja 1995–2002 loomingulise juhi ja peadirigendina. 1990. aastal valiti Paul Mägi Läti Rahvusliku Sümfooniaorkestri kunstiliseks juhiks ja peadirigendiks. Aastast 2004 on ta Uppsala Kammerorkestri kunstiline juht ja peadirigent. Paul Mägi on ka tunnustatud džässviiuldaja ning esinenud koos Londoni BBC Sümfooniaorkestriga ja Bostoni Sümfooniaorkestriga.

Hooajal 2010/2011 jätkab Vanemuise peadirigendi ning muusikajuhina Mihkel Kütson, kes on seda tööd teinud kokku kaheksa aastat - 1999-2004 ja alates 2008.

Vanemuise Sümfooniaorkestri hooaja avakontsert tuleb Mihkel Kütsoni juhatamisel Vanemuise kontserdimajas 9. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles