Galerii: vabatahtliku fotod jutustavad Ida-Ukraina lugu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pagulasabi vabatahtlik Jana Kondraśeva jagas Tartu Postimehele Ida-Ukrainas tehtud fotosid ning jutustas juurde lugusid, mis talle viimasest sõidust sinna meelde on jäänud.

Mittetulundusühingu Eesti Pagulasabi Ukraina heaks meeskond naases Ida-Ukraina Zaporiźźja oblastist 21. jaanuarinil, olles viibinud seal kuus päeva.

Kaks päeva olid nad Berdjanskis, mis asub 50 kilomeetri kaugusel Mariupulist. Just Maripulit tabas 24. jaanuaril raketirünnak, mille käigus hukkus kolmkümmend tsiviilelanikku ja sai vigastada sadakond inimest, neist 40 raskelt.

Berdjanskis aitasid eestlased 70 sisepagulaste perekonda, viies neile hügieenitarbeid, sooje tekke, voodipesu, rätikuid, lastele jalanõusid, riideid ja toitu. Iga perekond sai ka meditsiinipaki kergete ravimitega talviste haiguste leevendamiseks.

Eile otsustas Tartu linn Mariupuli haiglate toetuseks eraldada 10 000 eurot. Sõjapiirkonna inimestele toiduabi andmiseks on oodatud aga iga tartlase annetus. Abi tõuseb juba 15 eurost, mille eest saab kokku panna kuivainetest ja konservidest koosneva toidupaki, mis suudab Ukrainas toita neljaliikmelist pere mitu nädalat.

Iga inimene saab annetuse teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017

või veebilehel http://www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi.

Annetust tehes märkida selgituseks: ANNETUS Tartult Ukrainale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles