Tõrvandi päästekomando kolib nädalavahetusel Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kolib seni Ülenurme vallale kuuluvates ruumides asunud Tõrvandi komando Tartu linna ning selle nimeks saab Tartu päästekomando. Reageerima hakatakse Kalevi tänava remonditud depoost.

Tõrvandi komando kolimine Tartusse paigutab kaks päästekomandot selliselt, et võrdselt hästi on kaetud kogu Tartu linn ja selle lähiümbrus, leidis Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos.

Eelmise aasta lõpus alustas tööd Annelinna päästekomando ning praegu tehakse ettevalmistusi uue päästekomando ehitamiseks Maarjamõisa linnaossa. Seni jätkab endine Tõrvandi päästemeeskond oma tegevust Tartus Kalevi tänaval asuvas depoohoones.

Tõrvandi komando moodustati omaaegsest Tartu EPT vabatahtlikust tuletõrjesalgast 1992. aastal. Kuigi nimi ja alluvussuhted on komandol rohkem kui kahekümne aasta jooksul neli korda muutunud, on visamad mehed alates algusaastatest tänaseni endiselt rivis.

Tõrvandi päästekomandol oli 2014. aastal 280 väljasõitu, neist 128 Tartu linna. Kahel viimasel aastal Ülenurme vallas hukkunuga tuleõnnetusi pole juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles