Intellektika tuleb tänavu ühepäevasena

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusmess Intellektika Tartu Näituste messikeskuses.
Haridusmess Intellektika Tartu Näituste messikeskuses. Foto: Kristjan Teedema

Aastaid Tartus korraldatud haridusmess Intellektika on tänavu avatud vaid ühe päeva, sest kogemus näitab, et noorte huvi tulla nädalavahetusel kodust välja õppimisvõimalustega tutvuma on väike.

Suurim uuendus tänavusel Intellektika haridusmessil ongi see, et varasema mitmepäevase ürituse asemel on seekordne mess lühem ja tempokam, märkis ASi Tartu Näitused reklaami- ja müügijuht Margus Kikkul.

Noored on tema hinnangul muutunud aastatega iseseisvamaks ja enesekindlamaks. Üldine märksõna on «aeg» ja nii peab ka haridusmess ajaga sammu käima ning arvestama noorte soovidega.

«Kui messi omal ajal käivitati, uskusime, et tegemist saab olema suure pereüritusega, kuhu elukutsevalikust huvituvad noored tulevad koos vanematega. Paraku ei soovinud õppurid laupäeval ja pühapäeval oma vaba aega messile kulutada ja huvi hakkas raugema,» rääkis Kikkul.

Seepärast otsustasidki korraldajad minna muutuse teele ja teha mess ära ühe päevaga. «Loodame, et selline samm end kokkuvõttes õigustab.»

Intellektikale on praegu registreerunud 42 eksponenti ja nimekri täieneb pidevalt. Õppimisvõimalusi tutvustavad Tartu linna ja maakonna gümnaasiumid, Lõuna-Eesti kutseõppekeskused, Eesti erinevad rakenduskõrgkoolid ning ülikoolid.

Mess on külastajatele avatud 13. veebruaril kell 9–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles