Ristusid festivali Draama ja kapo huvid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestival Draama 2010 kutsub kõiki festivali teki alla!
Teatrifestival Draama 2010 kutsub kõiki festivali teki alla! Foto: Draama 2010

Eeloleval esmaspäeval Tartus algava festivali Draama kavas on väliskülalise, Iraani Mungu Theatre Groupi «Caligula», mille on lavastanud Homayun Ghanizadeh ja milles mängib 11 näitlejat. Kaugete külaliste, eriti lavastaja vastu tundis festivali projektijuhi Hedi-Liis Toome sõnul huvi kaitsepolitseiamet.


Kui projektijuht oli lühidalt tutvustanud Iraanist tulijaid kui filmi- ja teatrinäitlejaid, lõppes telefonivestlus kapo ametniku oletusega, et Toomega võetakse sel teemal veel ühendust. «Praeguseni ei ole seda veel tehtud,» ütles projektijuht.

Kapo huvi ei too Toome arvates festivalile tervikuna ega «Caligula» lavastusele kahju. Pigem toob see juurde vaatajaid.

«Tegemist on rutiinse viisataotluste kontrolliga, mis ei sõltu kutsutava ametist,» ütles kapo vanemkomissar Andres Kahar. «Kellega kaitsepolitsei vestleb ja mis on vestluse sisu, me ei kommenteeri.»

Kas vanemkomissar tunneb lavastuse «Caligula» vastu ka sellist huvi, et soovib seda vaadata? «Ma ei usu, et ma saan mahti seda vaatama minna,» ütles Kahar.

Albert Camus’ tekstil põhineva «Caligula» esitab Iraani Mungu Theatre Group 9. ja 10. septembril kell 19 Eesti Draamateatris ning 12. septembril kell 18 Vanemuise väikeses majas.

Lavastaja Ghanizadeh ei viibi praegu Eestis. Küll oli ta siin kesksuvel, sest lavastas Tallinnas «Antigone», mille tõi vaatajate ette MTÜ R.A.A.A.M. Festivali Draama veebilehe andmeil sai 27-aastane Ghanizadeh 2007. aastal lavastuse «Daidalos ja Ikaros» eest Iraani suurima teatrifestivali Fadjr parima lavastaja tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles