Puškini kooli õppurid esindasid Eestit erudiitide olümpiaadil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Aleksander Puškini kooli kaheksandate ja üheksandate klasside õpilased osalesid juba neljandat korda rahvusvahelisel olümpiaadil «Planeedi erudiidid», esindades Eestit.

Olümpiaad peeti Venemaa pealinnas Moskvas 5.–9. jaanuarini ning sellest võtsid osa nii põhikoolide ja gümnaasiumide õpilased kui ka üliõpilased Ukrainast, Kasahstanist, Valgevenest, Venemaalt ja Eestist.

Ettevalmistus olümpiaadiks vältas pool aastat, rääkis kooli esindaja Alina Braziulene. Selle aja jooksul lahendasid õpilased õpetaja Maksim Zinakovi juhendamisel pärast tunde kahel korral nädalas teste ja ristsõnu.

Interneti teel korraldatud eelvoorus osaleti kolme kuu vältel ning lõppvooru pääses kaks võistkonda. Tartlaste võistkond Derpt saavutas olümpiaadi lõppvoorus neljakümne osalenud võistkonna seast kolmanda koha.

Võistkonda kuulusid ja Eestit esindasid Anastasia Veshchitskaya, Elena Ellervee, Veronika Tänna, Anton Kaaleste, Illarion Rõbel ja Roman Salmiyanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles