«Kui mul parasjagu toidukuivatis tellimusi pole, siis keeran midagi põnevat kokku. Nädala alguses valmistasin näiteks mustade sõstarde ja kookospiimaga näkse,» ütles Viirsalu. Ta lisas, et müügi korral peab aga arvestama sellega, millist toorainet on neil nii suures koguses, et seda saaks ka klientidele pakkuda.
«Ma usun, et me oleme praegu oma avastustega nii alguses, et see, kuhu me välja jõuame, pole teada, sest tegelikult saab nii palju põnevaid aineid kombineerida,» rääkis Liisa Kaasik. Ta lisas, et tootearenduses peab olema aga hästi kindel ja veendunud, et toodet suudetakse müüa, sest sellega kaasnevad ka suured kulutused pakendile.
Toornäkside valmistajad usuvad, et konkurentidest eristab neid väetoit. Näksidele lisatakse näiteks kuusevõrseid, pihlakaid, melissi, nõgest, naati ja ka karulauku.
Kui muu tooraine saadakse peamiselt Lõuna-Eesti taludest, siis maitsetaimed korjatakse kõik ise ning värskuse ja naturaalse maitse säilitamiseks need sügavkülmutatakse.
«Paljud võibolla arvavad, et umbrohi on vastik, kuid me tahame just tõestada vastupidist, et see võib olla väga mõnus ja nauditav, kui teiste maitsetega oskuslikult kombineerida,» lausus Neithal.
Oma ettevõtte nime valikut põhjendavad naised sellega, et naat on tohutu elujõuga taim: selle võib küll maa seest välja tirida, kuid kuna tal on juured nii sügaval, hakkab ta jälle kasvama.
Elujõudu soovivad kolm sõbrannat näha ka oma ettevõtmises. Kuna viimase kahe kuuga on müüdud ligi tuhat pakki toornäkse ning sihtrühm on lai, näevad nad, et nende ettevõtmisel on suur potentsiaal. Toornäkside tootmise kõrval on neil ka ökokohviku rajamise unistus, mis võiks täituda lähima kolme kuni viie aasta jooksul.
- Soolased: nõgesega peedinäksid, nõgese ja ingveriga porgandinäksid, punega tomatinäksid.
- Magusad: pihlakaga õuna-tatratoorküpsised, kuusevõrsetega maasika-kookoserullid, jõuluaja toormaius (erinevaid vürtsikaid toormaiuseid).
- Müügikohti: Café Noir, Vilde tervisekohvik, Lõuna-Eesti taluturg Lõunakeskuses, ERMi pood, Kikerkohvik Supilinnas, NOP Tallinnas.
- Lisainfo: www.facebook.com/NaatjaNaeris