Eclectika viib muu hulgas ka Emajõele ekspeditsioonile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelaev Pegasus.
Jõelaev Pegasus. Foto: Margus Ansu

Reedel korraldavad Tartu eksperimentalistid ehk rühmitus «eksp» psühhogeograafilise ekspeditsioon-seminari Emajõel. Laev Pegasus väljub kell 11 Atlantise eest ning kolme ja poole tunni vältel peetakse pardal ettekandeid, diskussioone ja keskkonnavaatlusi.


Teemaks on Emajõgi ja maastikud, jõepõhi, vool, ilmakaared, kohad ja paigad ning assotsiatsioonid kinnitasid korraldajad. Ekspeditsiooni eesmärk on uurida Emajõe ilmnemist läbi tegelikkuse, keele, kaemuste ja kogemuste, arvestades  ka lõbusõidulaeva võõrandavat ja keskkonnast isoleerivat iseloomu.

Kandvaks ideeks on tõe narratiivne iseloom ning retke käigus peaks olema võimalik jälgida tõe ja tegelikkuse kujunemist ning tunnetusega segunemist.

Esinevad Tanel Rander, Erkki Luuk, Kunileid, Martiini, Sven Vabar, Jaan Malin, Anti Saar, Valdur Udumäe, Valdur Mikita, jt. Laevale mahub kuni 75 inimest.

Ekspeditsioon on osa festivalist Eclectica 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles