Maadlejate talvine hooaeg algas rohkete mõõduvõttudega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu meistrivõistlused maadluses 2015. Kalev/Englase klubi poisid võidetud autasudega.
Tartu meistrivõistlused maadluses 2015. Kalev/Englase klubi poisid võidetud autasudega. Foto: Erakogu

Tartu maadlejaile on aasta alanud hoogsalt ning selja taha jäänud viis jõuproovi, kus maitsta saadi nii võidurõõmu kui kaotusekibedust.

Võistlustel on saadud ka parem ettekujutus uuematest maadlusreeglitest, millest olulisemad on sundparteri kaotamine, rääkis maadlustreener Voldemar Press.

Tartlaste tänavune võistlushooaeg algas Soomes, Herman Kare rahvusvahelisel turniiril. EMÜ SK mehed Silver Tõgen (-75 kg) ja Kaarel Maaten (130 kg) said omas kaalus vastavalt viienda ja teise koha.

Viktoria Vesso (EMÜ SK maadlustüdruk) oli TULi lahtistel meistrivõistlustel võitja naistemaadluses.

Haapsalus «Dünamo» noorteturniiril olid tartlaste edukamad Kalev/Englas klubi poisid Robin Krivmen (kolmas koht) ja Robin Samarüütel (neljas koht).

Kohtla-Järvel peetud rahvusvahelisel Avo Talpase memoriaalturniiril osalenud tartlaste säravamate tulemuste eest hoolitsesid EMÜ SK Kaarel Maaten (võitja raskekaalus), hõbemedaliga lõpetasid võistluse Kristjan Toots (-66 kg), Kristjan Arold (-75 kg), Silver Tõgen (-80 kg) ja Kermo Mäesepp (-98 kg). Kalev/Englas esindaja Hardo Toots oli kindel võitja kuni 80 kg kaalus. Pronksise autasu sai kuni 75 kg kehakaalus Siim Vigel Kalev/Englas SK-st

Laupäeval «Martna Matt» noorteturniiril olid Kalev/Englas maadluspoisid samuti tublid. Esikoha (koos karika ja rahalise preemiaga) võitsid Kristo Keero, Artur Jeremejev, Georg Kristerson. Teiseks platseerus Tambet Palgi, kolmas oli Robin Krivmen. Viienda kohaga rahuldusid Robin Otter, Ivan Kulak, Märt Kuld.

Pühapäeval peetud Tartu kuni 15-aastaste õpilaste meistrivõistlustel saatis edu Kalev/Englas poisse, keda oli osalemas kahe võistkonna jagu.

Laste vanusegrupi parimad olid TÜ ASK klubist Uku Savi, Martin Lõvi, Uku Toots,Sergei Poljakov ning Kalev/Englas SK esindajatest Daniel Jeremejev, Hardi Ernits, Kaur Marten Olo, Karlis Ander All, Pärtel Palgi ja Meelis Jõesaar.

Tartu linna õpilaste tänavused maadlsmeistrid olid Kalev/Englas SK-st Max Hristjuk, Kristo Keero, Artur Jeremejev, Georg Kristerson (sai ka eriauhinna ilusamate võtete eest), Tambet Palgi, Märt Kuld.

Võitjad olid veel Matti Matias Sivula (EMÜ SK ), Ott Heliste (lisaks eriauhind) ja Romet Rassadin oli TÜ ASK parim.

Veel jõudsid esikolmikusse Karl-Erik Karoles, Ivan Kulak, Raiko Vainola, Robin Otter, Markus Lodi, Indrek Kuld, Daniel Kaasik, Mark Trelin, Simo Nõu, Kert Sarik, Andreas Lõvi, Kermo Kivioja, Kerdo Aromets, Kermo Aromets ja David Dutkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles