Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Eclectica täidab Tartu kultuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mullu Eclectical esinenud isast ja pojast koosnev bänd Stereo Hypnosis esineb festivalil ka tänavu.
Mullu Eclectical esinenud isast ja pojast koosnev bänd Stereo Hypnosis esineb festivalil ka tänavu. Foto: Martin Rästa

Täna algav subkultuure tutvustav Eclectica festival toob juba kuuendat korda Tartusse mitmekülgset tegevust: peale kontsertide on kavas näitused, töötoad ja filmid.


Festivali üritused algavad täna kell kolm filmiprogrammiga Eesti Rahva Muuseumis. Esimese linateosena näidatakse Tommy Wiseau filmi «The Room».

Kella seitsmest avanevad endise Rael Arteli galerii uksed ning soovijad saavad vaadata kahte näitust: Mihkel Ilusa «Valged alustavad ja võidavad» ning Mihkel Maripuu «Neon Toybox».

Eclectica põhiprogramm läheb õhtul kell üheksa lahti Genialistide klubis. Kava peaesinejana astub publiku ette eksperimentaalse ning elektroonilise muusikamaailma üks esindajaid – Vladislav Delay. Festivali korraldusmeeskonna liige Kaarel Isak nimetab Delayd festivali üheks pärliks, keda tasub kindlasti kuulama minna.

Soome päritolu Vladislav Delay, kodanikunimega Sasu Ripatti, on džässitaustaga muusik, kes on maailmakuulus tänu oma eripärasele helipildile ning koostööle tuntud plaadifirmadega Chain Reaction ja Mille Plateaux.

Delay on teinud koostööd selliste artistidega nagu Scissor Sisters, Craig Armstrong, Black Dice, Massive Attack, AGF, Towa Tei ja Ryuichi Saka­mo­to.

Samuti esineb õhtusel kontserdil ambient-muusika duo Stereo Hypnosis Islandilt Reykjavikist. Bändi moodustavad isa ja poeg Oskar ja Pan Thorarensen.

Kontserdilt, mille pikkuseks arvavad korraldajad kolm tundi, ei puudu ka kodumaised esinejad. Kohalikud ambient-muusika veteranid Joel Tammiku ja Kaido Kirikmäe on just tänaseks õhtuks loonud ühisprojekti – laval toimuv on spontaanne ning täis ootamatuid muusikalisi lahendusi mitte ainult publiku, vaid ka esinejate endi jaoks.

Esimene eklektiline päev lõpeb järelpeoga, mis algab  esialgsete arvestuste järgi südaööl. Öisel üritusel esineb sünt-punkansambel Mimicry ja tantsumuusikat mängivad mitmed plaadikeerutajad.

Homse päeva kava
• Kell 14 Y-galeriis «MoKS esitleb: «Neo-future: Battery gala»».
• Kell 15 Eesti Rahva Muuseumis filmiprogramm «Crumb».
• Kell 17 kunstimajas «2nd Artishok Biennale».
• Kell 20 Genialistide klubis Henri Hütt, «The Reader».
• Kell 22 Genialistide klubis «Italo-Discoordi­na­ted».
• 3.–5. septembri kava leiab www.eclectica.ee.

Tagasi üles