Ihaste sillal algab liiklus esmaspäeva pärastlõunast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Idaringtee vaadatuna Ihaste sillalt.
Pildil Idaringtee vaadatuna Ihaste sillalt. Foto: Margus Ansu

Ihaste silla ja ühtlasi Idaringtee teise ehitusala avamise tseremoonia algab tuleval esmaspäeval kell 14 ja umbes pool tundi hiljem on sild liikluseks avatud – siis võetakse eest sillale sõitmist keelavad märgid.

Silda avama on palutud linnapea Urmas Klaas, majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo, silla ehitajate esindajad ja veel inimesi, kes on selle silla valmimisele kaasa aidanud.

Avamise tseremoonia on silla keskel jõe kohal. Üles astub rahvatantsuansambel Tarbatu.

Tartu linna avalike suhete osakonna juhtaja Indrek Mustimets ütles, et kääre ei lähe silla avamisel vaja. Selleks puhuks valmib Tartu lipu värvides kootud kangas, mis nööbitakse lahti väikesteks tükkideks.

Tartu teabeteenistuse juht Lilian Lukka sõnas, et kõik huvilised on avamisele oodatud, tuleb ainult silmas pidada, et autoga ei saa sellel ajal veel sillale. Sõita saab sillale alles siis, kui see on ametlikult avatud.

Autoga tulijatele soovitas Mustimets läheneda Ihaste poolt, siis pääseb kõige lähemale ja trepist pääseb sillale üles. Vastavad juhised on plaanis üles panna.

Auto võib jätta ka Lammi teele Taara tammiku juurde või Turu tänava otsa juurde, siis on sillani üksjagu astumist. Avataval sillal endal on pikkust 400 meetrit, kogu teelõigul 2,9 kilomeetrit.

Mustimets lisas, et kui ilm vähegi lubab, on oodatud ka jalgratturid – kergliiklustee on sillal lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles