Mees tunnistas end oma ema surnuks pussitamises süüdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Tunnistan end täielikult süüdi ja kahetsen juhtunut,» kinnitas täna Tartu maakohtu ette astunud 50-aastane Alexander Vill, keda prokuratuur süüdistab oma 83-aastase ema mõrvas.

Venemaal Peterburis elav Alexander käis Tartus elavat ema Galinat külastamas korra-kaks kuus. Poja tulek oli alati oodatud sündmus, kinnitas üks kohtusaalis tunnistajana üle kuulatud sugulane.

Mis juhtus aga kõrgelt haritud ja varasemas elus igati ontlikult käitunud mehega mullu 3. mail, on siiani mõistatus. Nimelt haaras ta südaöö paiku noa ning ründas sellega eakat ema, lüües tema kaela ja rindkeresse kokku 23 noahoopi. Tapmise eest eriti piinaval ja julmal viisil kvalifitseeriski prokuratuur kriminaalsüüdistuse mõrvaks, mille eest kohtus süüdi mõistes näeb karistusseadustik ette kaheksa kuni kahekümneaastase vangistuse.

Tunnistajate kinnitusel võisid ema ja poeg aegajalt küll millegi üle vaielda, kuid otsest tüli, rääkimata kätega kallaleminekust, polnud keegi kunagi näinud. Sõjaväest pensionile jäänud mees hakkas ühel hetkel ema külastama märksa sagedamini ning elas vahel tema Kaunase puiestee korteris päris pikalt.

Sel saatuslikul maikuuõhtul käis politsei korteris juba mitu tundi enne südaööd, sest kell 20.37 saabunud väljakutse teatas lärmist ja tülitsemisest. Korrakaitsjatele ukse avanud memme nina oli verine. See tekitas kohe kahtlusi, kinnitasid täna kohtus tunnistusi andnud patrullpolitseinikud. Memm aga kinnitas, et kukkus vastu kappi ning toas istuva pojaga pole tal mingit tüli olnud. Sama kinnitas ka elutoas istunud poeg. Kiirabist naine keeldus ning saatis politseinikud minema.

Seitse minutit pärast südaööd saabus majast aga uus telefonikõne teatega, et trepikojas liigub verine mees. Ka poeg Alexander ise helistas politseisse ja teatas korteris lamavast naisest.

Esimesena kohale jõudnud patrullile rääkis tugevas alkoholijoobes mees sõnu segamini ajades, et oli käinud poes ning leidis naastes ema maas lamamas. Et aga tema käed ja huuled olid verised, pandi tal käed raudu ning paigutati politseiautosse. Elutoas oli vaip rullis ning tugitoolid segamini paisatud, mis viitas võitlusele. Nende vahel lebaski pussitatud naisterahva surnukeha.

Köögist kraanikausist leidsid korrakaitsjad ka värskelt pestud puhta noa, mida võis kohe pidada taparelvaks. Sündmuskohal mõõtis patrullpolitseinik kahtlusaluse joobeastmeks ligikaudu 1,8 promilli. Süüd päriselt viinakuradi kaela ajada siiski ei saa ning kohtueelse uurimise käigus tuvastati, et tapmisele eelnes tüli.

Päev hiljem rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ning mees vahistati. Kohtupsühhiaatriline ekspertiis tuvastas, et Alexander on oma tegude eest vastutav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles